WEDSTRIJDSEIZOEN I

 


De eerste plek tijdens één van de races 2022


Poeh, dat is al anderhalf jaar geleden, ... Hoog tijd voor een water update. 

Wind in de zeilen op en buiten de eigen plas. Jorijn heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan met het wedstrijdseizoen. Zes wedstrijden werden er gevaren buiten de eigen plas. Deze startte in mei op zijn eigen plas, waar hij heel verdienstelijk een 3e plek zeilde! De andere wedstrijden werden gevaren in Zeewolde, Elburg, Naarden en Harderwijk. Een wedstrijddag bestaat uit 4 á 5 wedstrijden, met een lunch tussendoor, die al dan niet op de kant wordt genuttigd. De eerste echte wedstrijden met zijn eigen boot. Nog best pittig, want geboren in 2010, zeilde hij vorig jaar al in de Junior klasse. Daarin was hij de jongste en nog minst ervaren zeiler. Voor een jongen die graag presteert, is dat af en toe best lastig. Hij deed veel nieuwe indrukken en ervaringen op. 

In 2022 ging het vooral nog over het beheersen van zijn boot. Na de combi's nam hij zich voor in het nieuwe seizoen te willen trainen op technisch varen: wind, roltacks en mindset. Die groei hebben we gezien! Even een foto-impressie van zeilseizoen 2022:

Foto's: Just Kidding Fotografie

De volgende was Elburg. Een onstuimige dag met veel wind. Foto's genomen door Elburg. De groepsfoto door mij. Toen nog een heel team, inmiddels zijn er nog vijf over. 


19 juni werd Zeewolde gevaren, eveneens een frisse en winderige dag. Na Zeewolde, in Naarden en Harderwijk de plas op. Die dag in Harderwijk was het prachtig weer en droeg Jorijn voor het eerst zijn clubkleding. 
 

Combi Naarden juli 2022 - Foto: Rolinka Struik


Combi Harderwijk - aug. 2022 Foto's: Rolinka Struik

Met Harderwijk eindigde het eerste wedstrijdseizoen. Tot november heeft de trainingsgroep door gezeild en in januari 2023 zijn ze weer gestart. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

SCHAVUIT OP DE PLAS